Friday, May 30, 2008

RFT certification (IBM 000-842)Sample Questions

Question: 1
How do you start the application under test?
A - use the Windows Start menu
B - simply begin recording
C - open a command line and start the application by typing its name
D - click the Start Application button on the recording toolbar
Answer: D

Question: 2
What can be tested when recording a verification point?
A - an objects data only
B - an objects data or properties only
C - whether or not the object is working
D - an objects data, properties, or existence
Answer: D

Question: 3
While recording a script, the recording monitor _____.
A - appears at the conclusion of recording
B - is only displayed on the toolbar
C - does not appear
D - displays a message for each action
Answer: D

Question: 4
What can you use to select an object as a verification point?
A - the object finder, the object picker, or the object browser
B - the main object browser, the test object browser, or the extra object browser
C - the object finder, the test object browser, or the delay method
D - the delay method1 the scripting method, or the pointer method
Answer: C

Question: 5
How do you stop recording?
A - click the Stop Recording button on the recording toolbar
B - end the application under test
C - close RFT
D - close the recording monitor
Answer: A

Question: 6
A recording is started by:
A - Entering script_record on the command line
B - creating a script and then pressing the record button in the RFT application
C - starting the application under test
D - Starting RFT
Answer: B

Question: 7
What must you do to view a comparator of a failed verification point from an RFT text log?
A - open a web browser and browse to open the file: \
\\.rftvd for the verification point you want to view
B - right-click on the test log and select Failed Verification Points from the right-click menu, then
select the verification point you want to view
C - open the test log, right-click on the verification point line you want to view and select View
Results from the right-click menu
D - log results in another format since you cannot open a comparator from a text log
Answer: B
Question: 8
Given an existing TestManager Rational Test project, what are the steps to log results to
TestManager?
A - from TestManager, create a new Test Script Type for RFT, then from RFT, select the
Functional Test logging preferences to TestManager
B - from RFT, select the Functional Test logging preferences to TestManager, then select the
TestManager project when you run an RFT test
C - from RFT, associate the Rational Test Project with the RFT project, then select the Functional
Test logging preferences to TestManager
D - from the Rational Administrator, associate the RFT project to the Rational Test Project, then
from RFT, select the Functional Test logging preferences to TestManager
Answer: C
Question: 9
Out of the box, what are the different options for logging RFT tests?
A - HTML, text, custom, TestManager, and none
B - HTML, text, TPTP, TestManager, and none
C - TestManager, CQTM, TPTP, HTML, and none
D - HTML, PDF, text, TestManager, and none
Answer: B
Question: 10
Not including TestManager or custom logging, how can you organize RFT test results?
A - define and follow a naming convention for all test logs
B - define and follow a naming convention for all logs and log subfolders
C - create as many folders in the *_logs project as needed and drag logs into the appropriate
folders
D - create additional log projects which are associated with the primary RFT project, (for example,
_acceptance_logs)
Answer: A
Question: 11
How do you perform image verification in a test?
A - select Perform Image Verification Point from the Verification Point and Action Wizard
B - select the Perform Properties Verification Point from the Verification Point and Action Wizard,
then select only the .src or other property for the image
C - download and install the RFT Enhancement Pack plug-in from IBM Rational Support
D - download and install the Image Comparator for Rational Functional Tester 2003.06 utility from
developerWorks
Answer: D
Question: 12
What should the tester open to view Test Objects, Main Data Area and Recognition Data?
A - the test script
B - the test comparator
C - the object map
D - the log viewer
Answer: B

Question: 13
Which three actions are possible with RFT? (Choose three.)
A - use a wizard to substitute literals with datapool variables
B - substitute literals in verification points with datapool variables
C - create a datapool while recording a data-driven script
D - create scripts in c#
Answer: A, B, C

Question: 14
You must _____ a script with a datapool before substituting literal values in the script with
references to datapool variables.
A - share
B - associate
C - run
D - disassociate
Answer: B
Question: 15
When is the best time to use data-driven testing?
A - when the test only needs to be run once
B - when the test steps change based on the test input data
C - when the test must be run multiple times with different data
D - when the test requires a lot of manual data entry
Answer: C
Question: 16
Functional Tester allows you to import an external datapool from which of the following? (Choose
three.)
A - an external .csv file
B - another Functional Tester datapool
C - an existing TestManager datapool
D - an access (.mdb) file
Answer: A, B, C
Question: 17
What will the following CallScript do? CallScript (myScript, null, DP_ALL)
A - cause the script to run an infinite number of times
B - cause the script to iterate through the entire datapool
C - cause the script to run through 100 datapool values
D - cause myScript to always pass
Answer: B
Question: 18
What is one way to insert data-driven commands into the test script?
A - use the Insert Data Driven Commands button while recording
B - use the Insert Data Driven Commands button while executing
C - the commands are generated automatically while importing the datapool
D - use the super helper class after recording
Answer: A
Question: 19
What must you do before editing the datapool using an external application?
A - make it a public datapool
B - make it a private datapool
C - export it to a .csv file
D - import it from a .csv file
Answer: C
Question: 20
Which statement is true about an RFT test datapool?
A - It is exclusive for only one test script.
B - It is a collection of related data records.
C - It is automatically generated during script record.
D - It is a collection of related test scripts.
Answer: B

9 comments:

Vasanth Space said...

Hi Vishnu,

I appreciate your commitment to share what you have explored. Keep continuing the good work.

All the Best.

Thanks.
Regards,
Vasanth.C

Anonymous said...

Hi Buddy,

Itz really gr8 info..

Thanks a Ton,
Shiva.

Anonymous said...

Thanxx buddy for these....

gurvinder singh

lcmtwn said...

Thanks for the information.

krishna said...

Hi,

Recently i started learning RFT because in our company they need RFT certified professional.

Please guide me how should i proceed to complete the RFT certification.

If u have any information please share with me.
krishnalh@gmail.com

Anonymous said...

Thanks Much

madhura said...

Hi,

Even I am learning IBM RFT as in my company I am developing some projects for my team members. I give them training on how to use it. However I am not expert in RFT and JAVA.
I want to do a training on RFT and want to complete the certification for the same. Can anyone tell me where can I give the RFT certification test.
If anyone has any idea please mail me. My mail Id is madhukoolkat@yahoo.co.in.

Thanks,
Madhura.

seema said...

Hi,
I am willing to do RFT certification. can you help me out from where to start & where I willget syllabus?

Lorean Buchholt said...

Read all the related Posts:

64 Software Manual Testing Interview Questions

Answers To Common Job Interview Questions

Behavioral Questions In Interviews

Questions to Ask at an Interview

Competency based Interview Questions


Read all the related Posts:

How to avoid missing defect in Software Testing?

Defect Management Process

What is the difference between a Test Strategy and Test Plan?

Beginners Guide to ETL Testing

Step by step guide from Test Case Development to Test Execution